12 Temmuz 2010 Pazartesi

Ruhsal Varlık Katie

İngiliz medyum Florence Cook ‘un Maddeleştirdiği Katie King adlı ruhsal varlık en ünlü Materyalizasyon ( Maddeleşme) olayıdır. Bu yazımızda 19 yüzyılda olan bu hadiseyi kısa olarak anımsayacağız.

Katie King Materyalizasyon özelliğine sahip bir ruhsal varlıktı.Tıpkı normal insanlar gibi yürüyebiliyor ve konuşabiliyordu.Tam anlamıyla madde haline gelebiliyordu. 1850 den 1870 lerin ortasına kadar Katie İngiltere ve Amerika da medyumlar arasında oldukça tanınan bir ruhsal varlıktı. Katie için amaç psişik ilerlemelere yararlı olmak aynı şekilde ruhlar dünyasını onayını almakla birdi.

Katie’nin ilk defa görünmesi 1850 senesinde Davenport Kardeşlerin seanslarında oldu. Daha sonra Koons ailesinin seanslarında gözüktü. İlk fotoğrafları Dr. Glen Hamilton tarafından çekildi.

Spritüalist camiada Katie King’in hakikatken bir maddeleşme olayı mı? Yoksa bir sahtekarlık olayımı olduğu çok uzun müddet tartışılmıştır.


Katie’ye göre dünyadaki hakiki ismi Annie Owen Morgan idi ve kendisinin meşhur korsan Henry Morgan’ın kızı olduğunu İddia ediyordu.Henry Morgan’ın korsanlık adı John King idi ve Katie de bu ismi kendisine yakıştırıp takma adı olarak“Katie King”i almıştı.Hakiki hayatında Annie Morgan namı diğer Katie King bir hırsız ,eşkıya ve hem fahişe hem de katildi. İddiasına göre üç kişi öldürmüştü. Yirmi yaşında ölmüştü. Öteki Aleme göçünce kendisine vazife olarak başka bir alemin varlığını ispat etmeği seçmiş ve bu yüzden bu dünyaya gelmeğe başlamıştı. Bu görev ona günahlarından arınması için verilmişti. Katie Devenport kardeşlerin yaptığı seansta konuştuğu zaman ruhsallıktan uzaktı, sesi tıpkı can çekişen bir insanın cılız sesi gibiydi. Varlık Londralı bir genç kızın medyumluğu ile kendisini tanıtmaya başladı bu medyum Florence Cook idi

Katie King’in olayıyla şahsen Sir Williams Crookes ilgilenmiş ve ona o zamanın imkanları dahilinde olan bütün emniyet tedbirlerini alıp Katie king ile bilimsel incelemeler yapmıştır.

Williams Crookes ilk şartı şuydu “ seans ve araştırma benim evimde yapılacaktır, seansa benim güvendiğim bilim adamları ve seyirciler iştirak edeceklerdir, seans esnasında tatbik edilecek şartlar benim tarafımdan konacak ve kontrol edilecektir, Bütün bu şartlara razı olan medyumlarla çalışırım. “

Katie King olayında William Crookes bütün bu şartları ileri sürmüş ve Katie King onun evine taşınmış iki sen o evde yaşamış , yemiş içmiş ve yatmıştır. Yapılan incelemelerde

Yaşadığı hayat bir insan hayatından hiçbir farkı olmadığı , yapılan kontrollerde de gerek vücudunun ısısı, deri elastikiyeti , ve yaşamı ve iletişimi normal bir insan gibi olduğu tespit edilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder