20 Temmuz 2010 Salı

Dünyadaki En Korkunç 10 Yer

1. Paris’teki Yeraltı Mezarlığı
Uzun koridorlar kafatasları ve kemiklerle “döşenmiş”... Hava kuru, biraz da çürük kokusu... Şehirin altında 187 kilometrelik bir alana yayılan mezarlığın sadece küçük bir bölümü ulaşıma açık. Hayalet yeraltı polislerinin mezarlıkta devriye gezdikleri söylentisi olsa da, vampirler ve zombiler mezarlığın niteliğine daha uygun gibi!






2. Mutter Müzesi, ABD
Doktorları anatomi ve anormal durumlar konusunda eğitme amaçlı kurulan müze, geniş kafatası koleksiyonuyla ünlü. Müzede ayrıca, gömüldüğü yerde sabuna dönüşen bir kadın cesedi, 2 kafalı bir çocuk iskeleti gibi diğer korkunç şeyler görmek de mümkün.



3. Truk Lagoon, Mikronezya
Japon donanmasının büyük kısmı şu anda Hawai takımadalarının güneydoğusundaki Truk lagününün derinliklerinde yatıyor. Dalgıçlar için çok çekici olan bu hayalet donanmayı görmeye giden dalgıçların nerdeyse hiçbiri geri dönemedi.



4. Sonora, Meksika’daki Cadı Pazarı
Sonora’da, küçük barakalarda kalan cadılar, yoksulluk ve kafirliğin pençesine düşmüş insanları 10 dolara kurtaracaklarını vaad ediyorlar. Cadı pazarı, geleceklerini öğrenmek isteyen Meksikalı yolcular ve turistlerle her gün dolup taşıyor. Burada gizemli iksirler, yılan kanı, ve şans getirdiğine inanılan kurutulmuş sinekkuşları da satılıyor.


5. Easter Island, Şili
Bu ada, taştan oyulmuş dev heykelleriyle ünlü. Heykeller merhamet diler gibi gökyüzüne bakıyorlar. Tuhaf olansa, 20 metre yükseklikte ve 90 ton ağırlıkta bu dev heykelleri kimin yaptığını kimsenin bilmemesi. Adada heykeltraşlık sanatından anlayan bir kişi bile yok!



6. Manchac Bataklığı, Louisiana
Bu yer aynı zamanda “hayalet bataklık” olarak da biliniyor. Efsaneye göre bataklık 1920'lerde tutsak edilen bir Voodoo kraliçesi tarafından lanetlenmiş. Bataklıkta kurulmuş 3 küçük köy,1915’teki fırtına yüzünden yok oldu.




7. San Jose, California’daki The Winchester House
Bir cephanelik fabrikasının varisi olan Sarah Winchester’a bir gün falcıya gider. Falcı, Sarah’ya hayatı boyunca hayaletlerin peşini bırakmayacağını, batıya gidip orda bir ev inşa etmesini ve evin inşaatının ölene kadar devam etmesi gerektiğini söyler. 1884’te başlayan inşaat 38 yıl boyunca, Sarah’nın ölümüne kadar devam eder. Bugün eve ziyarete gelenler, hayaletlere inanmasalar bile, evde hayalet gördüklerini iddia ediyorlar.

Duvarlardaki kapıların ya da tavandaki merdivenlerin buna katkısı olduğu bir gerçek!











8. Mary King’s Kilisesi, Edinburgh
17. yüzyılda veba hastalarının içinde ölüme terk edildikleri bu kiliseyi ziyaret edenler, kollarına ve bacaklarına görünmez bir yaratığın dokunduğunu iddia ediyorlar. Yöre sakinleri bunun anne babası tarafından 1645’te burada terk edilen Annie isimli bir kızın hayaleti olduğuna inanıyorlar.





9. Thelema Manastırı, Sicilya
Pagan freskleriyle dolu bu manastır, bir zamanlar dünyanın en ünlü “satanist seks partisi” mekanıydı. Film yapımcısı Kenneth Anger, manastırın bir filmini yaptı fakat bu film gizemli bir şekilde ortadan kayboldu. Manastır bugün yıkılmanın eşiğinde.



10. Çernobil, Ukrayna
Çernobil faciasından sonra binlerce insan evlerini terk etti. Radyasyon seviyesinin düşmesiyle beraber bu hayalet şehir, artık turistik gezilerin bir durağı. Parklarda öylece bırakılmış oyuncaklar, masaların üzerinde günlük gazeteler... Çernobil eski sakinleri sanki her an geri dönecekmiş gibi!



1 yorum: